Gedoe en onvrede op je werk?

 

Herken je dit: 

  • irritaties en frustraties
  • stress en werkdruk
  • samenwerkingsproblemen
  • moeite met het duidelijk zeggen wat je wilt 
  • sluimerende conflicten en strubbelingen

Problemen en conflicten zijn heel normaal en menselijk. Maakt niet uit welke functie je bekleed. Vaak lossen we het op, maar soms lukt je dat niet. Het lukt je niet iets te veranderen. Het staat je plezier behoorlijk in de weg en je kan niet meer lekker en effectief werken. Het heeft veel impact en het krijgt veel meer invloed dan je lief is, zowel in je werk als privé.

Je hebt vast al veel geprobeerd om het probleem op te lossen of er om heen te werken, maar dat levert vaak frustraties en moedeloosheid op.

We wijzen al gauw naar de ander. Die moet veranderen. Maar dat denkt de ander ook. Dat maakt dus geen verschil.

Je kan zelf iets doen. Zodat jij je weer vrij en krachtig voelt. En jij weer effectief kan werken en je doelen kan behalen. Daarnaast voel jij je weer verbonden met de collega’s om je heen.  Je maakt het verschil!

 

Neem gerust contact op voor een kennismaking of vragen.

Coaching, mediation en teamspirit

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin zelf! Pak de regie

De mensen die ik begeleid willen graag een oplossing voor wat ze lastig vinden. Ze lopen ergens in vast en dat kost energie, plezier en geluk en willen dat anders, Ze willen zich weer vrij en verbonden voelen en hun issues opruimen. Ze hebben ervaren dat een ander het niet kan oplossen. Ze zijn bereid te kijken wat ze zelf kunnen doen om tot een oplossing en verandering te komen. (meer)

Eigen ervaring

In 2016 ben ik mijn Life Coach en Mediation Conflictoplossing praktijk gestart. Als achtergrond heb ik het werken in de zorg. Rond mijn twintigste startte ik als psychiatrisch verpleegkundige in een ziekenhuis. Ik heb er 20 jaar met plezier gewerkt. Toch heb ik ook een periode geworsteld. (meer)

Ik heb een tijd geworsteld met een lastige situatie in mijn werk. Ik voelde me vaak machteloos en gefrustreerd. Daar kon ik anderen  de schuld van geven, maar het loste niets op. Ik wilde dat anders!

Door de transformatieve benadering van mijn probleem ben ik anders gaan kijken. Ik zag wat er in de kern aan de hand, waar ik mijzelf mee frustreerde. Ik kon het zelf oplossen. Dat was een enorme opluchting. Ik voel me vrij en tegelijkertijd verbonden met mijn collega’s. Ik durf leiding te nemen in waar ik voor sta. Heel waardevol!

De grote verandering

“Ik ging het coachingstraject met Josien in vanwege meerdere redenen. Ik zat niet lekker in mijn vel, zag overal tegen op, raakte snel geïrriteerd om kleine dingen en was constant moe. Daarnaast vroeg ik me af of ik wat betreft mijn werk nog wel op de goede plek zat. Ik had zelf wel een beeld van wat de oorzaken konden zijn, maar kwam er zelf niet uit.

Wat ik als heel prettig heb ervaren, is de tijd die Josien nam voor haar gesprekken. Ik heb 2 coachgesprekken gehad. Juist op die momenten konden we echt de diepte in. Tijdens de gesprekken zijn we op zoek gegaan naar de “angel”. Door situaties stap voor stap te analyseren, kwamen we steeds bij de kern uit. Deze kern bepaalt mijn gedachten en daarmee mijn gevoelens en gedrag. Deze inzichten waren af en toe confronterend, maar gaven verheldering waardoor ik grote stappen kon zetten in de goede richting. Op momenten dat ik thuis of op het werk piekerde of weer ergens tegenaan liep, kon ik Josien mailen, appen of bellen. Doordat we de situatie vrijwel direct bespraken, kreeg ik meteen zicht op het proces dat zich afspeelde.

Josien haar rustige, niet veroordelende manier van coachen heeft mij enorm geholpen. Gaandeweg het traject leerde ik de situaties herkennen waarin ik vast liep. Het eindresultaat is dat ik me nu veel minder druk maak en zit veel beter in mijn vel. Ik heb minder last van irritaties en heb veel meer energie!”

Eveline