Klanten over mij en hun traject

Hieronder tref je een aantal stukjes aan van mensen die klant bij mij waren en graag hun ervaringen (anoniem) delen.

Van burn-out naar geluk en bevrijding

Al een tijd nam ik in alle opzichten te veel hooi op mijn vork. Mijn gezin, mijn zaak, een verbouwing, vrijwilligerswerk en een man met een hele drukke baan. Toen ik eenmaal bij de huisarts was beland, besefte ik me dat ik het veel te ver had laten komen. Te lang over mijn grenzen heen gegaan waardoor ik al mijn activiteiten door de bomen het bos niet meer zag.

Elke nieuwe activiteit nam ik met enthousiasme aan, maar het werd zoveel dat ik alleen nog maar gehaast van hot naar her aan het gaan was. Toen ik voor een aantal grote beslissingen kwam te staan sloeg de paniek helemaal toe. Nuchter en opgewekt als ik altijd was, kon ik helemaal niet meer omgaan met de stress en keuzes waar ik voor kwam te staan. Ik sliep slecht, piekerde veel, was oververmoeid en zat helemaal niet lekker in mijn vel. Ik merkte op een gegeven moment dat ik er lichamelijk last van kreeg. Toen ik eenmaal bij de huisarts beland was, besefte ik me dat ik het veel te ver had laten komen. Te lang over mijn grenzen heen gegaan waardoor ik in al mijn activiteiten door de bomen het bos niet meer zag.

Mijn huisarts stelde vast dat ik een burn-out had en adviseerde mij om een coachgesprek met Josien te voeren om alles op een rij te zetten. Meteen heb ik een afspraak gemaakt en tijdens een vrijblijvend oriëntatiegesprek klikte het meteen. Josien kwam op mij over als een vertrouwde, warme, professionele en bovenal kundige coach die ik nodig had. In het oriëntatiegesprek stelden we vast wat ik wilde bereiken met de coaching. We spraken af om in een aantal coachgesprekken te onderzoeken wat de angel van mijn burn-out was en hoe ik mijn doel kon bereiken.

Tijdens het proces ben ik erachter gekomen waarom ik in die situatie was beland. En dat heeft me zoveel inzicht gegeven dat ik daarna belangrijke keuzes heb gemaakt. Op een aantal vlakken heb ik een stap terug gedaan. Ook in die gesprekken met de betrokkenen heeft Josien mij bijgestaan zodat ik zelf de gesprekken kon voeren. Tussen de sessies door mocht ik altijd even whatsappen of bellen met josien als ik het moeilijk had. Ze was er tijdens het proces altijd voor mij.

In vier gesprekken heeft Josien mij gestimuleerd het roer weer in eigen handen te nemen, heb ik belangrijke keuzes gemaakt en voel ik me opgelucht, gelukkig en bevrijd. Josien wil oprecht mensen helpen, is een integere vrouw en zet haar passie en jarenlange kennis en ervaring in om mensen weer op de rails te krijgen.

Ik wens iedereen die op welke manier dan ook in de knoop zit met zichzelf of met anderen de zorgzame hulp van Josien toe!

Relatie mediation

Al een tijdje werd de omgang tussen mij en mijn partner steeds krampachtiger. We kregen ruzie om niks, konden aardig ontploffen en als we het achteraf analyseerde , kwamen we op een gegeven moment niet verder dan: “Ja, maar jij zei dit en daarom reageerde ik zo…”. En zo bleven we in een cirkeltje ronddraaien. Ik zelf begon voor mijn gevoel steeds meer op eieren te lopen om conflicten te vermijden. Dat helpt niet echt voor een ontspannen relatie. We kwamen er samen niet meer uit. We zijn al 35 jaar samen en wilden toch wel heel graag bij elkaar blijven, maar dan moest er wel wat gebeuren. Dankzij een paar intensieve gesprekken met Josien, ieder een apart en met z’n tweeen, zijn er een paar zeer belangrijke angels uit onszelf gehaald. Wat voor een een deel de oorzaak was, waarom we zo heftig op de ander reageren. Ook met een aantal handvatten als het toch lijkt te ontsporen, we blijven toch ook maar gewoon mensen, kunnen we nu veel meer ontspannen met elkaar omgaan. Heerlijk!!! Dank je Josien!!!
Ria

 

Alles kan veranderen

Door een andere kijk op de zaak en het aanreiken van handvaten door Josien, heb ik een totaal andere verhouding gekregen met de persoon waar ik al jaren een slechte band mee had. Wat ik dacht wat nooit zou kunnen veranderen, is 180 graden gedraaid. Na de laatste uitbarsting was het alles of niets. Ik wilde wel anders maar wist niet hoe. Dit had ik nooit willen missen. Alles kan veranderen, zet zelf de eerste stap!
Groetjes Ina.

Ik zag overal tegen op en was erg moe

Ik ging het coachingstraject met Josien in vanwege meerdere redenen. Ik zat niet lekker in mijn vel, zag overal tegen op, raakte snel geïrriteerd om kleine dingen en was constant moe. Daarnaast vroeg ik me af of ik wat betreft mijn werk nog wel op de goede plek zat. Ik had zelf wel een beeld van wat de oorzaken konden zijn, maar kwam er zelf niet uit.

Wat ik als heel prettig heb ervaren, is de tijd die Josien nam voor haar gesprekken. Ik heb 2 keer een gesprek van drie uur gehad. Juist op die momenten konden we echt de diepte in. Tijdens de gesprekken zijn we op zoek gegaan naar de “angel”. Door situaties stap voor stap te analyseren, kwamen we steeds bij de kern uit. Deze kern bepaalt mijn gedachten en daarmee mijn gevoelens en gedrag. Deze inzichten waren af en toe erg confronterend, maar gaven verheldering waardoor ik grote stappen kon zetten in de goede richting. Op momenten dat ik thuis of op het werk piekerde of weer ergens tegenaan liep, kon ik Josien mailen of appen. Doordat we de situatie vrijwel direct bespraken, kreeg ik meteen zicht op het proces dat zich afspeelde.

Josien haar rustige, niet veroordelende manier van coachen heeft mij enorm geholpen. Gaandeweg het traject leerde ik de situaties herkennen waarin ik vast liep. Het eindresultaat is dat ik me nu veel minder druk maak en zit veel beter in mijn vel. Ik heb minder last van irritaties en heb veel meer energie!

Ik zat erg met mijzelf in de knoop

Ik zat zo erg met mijzelf in de knoop dat ik er lichamelijke klachten van had. Wij hebben uren gepraat en jij hebt mij inzicht gegeven in mijzelf. Hoe ik zelf vaak maar één kant van het kopje zie, terwijl er meerdere kanten zijn. Ik begrijp mijzelf nu veel beter. Met mijn klachten gaat het nu ook al een stuk beter en het helpt enorm dat ik weet dat ik altijd bij je terecht kan. Je hebt mij de tools gegeven om het zelf te doen en te zien en dat gaat mij steeds beter af. Maar mocht ik het even niet meer weten, dan kun jij mij met een paar worden de weg weer wijzen. Bedankt!